Archief - BigStep

Studenten Delft weer thuis

5 februari 2013 door Ronald Boekel

Na een periode van drie maanden hard werken heeft 'Team Ghana' het project ATC Hweakwae afgerond. Het resultaat is overweldigend, daar waren de vele aanwezigen bij de inauguratie het wel over eens. Het is nu aan de plaatselijke bevolking om het project voort te zetten en het centrum de functie te geven waarvoor het is opgezet.


Gearriveerd!

16 november 2012 door Ronald Boekel

Studenten DSV Proteus Eretes gearriveerd in Ghana.


ATC - HWEAKWAE krijgt vorm

4 september 2012 door Ronald Boekel

De studenten van Proteus Eretes hebben de laatste maanden hard gewerkt aan het ontwerp van het Apprenticeship Training Center in Hweakwae. Zie ook het promofilmpje.


Studenten Delft roeien met de riemen die ze hebben!

23 mei 2012 door Martin Bakker

Vanwege het hoge percentage schoolverlaters is er behoefte aan dit Apprenticeship Training Center, een multifunctioneel gebouw waar leerlingen verschillende vakken kunnen leren. De Delfste Studenten Roeivereniging Proteus-Eretes is momenteel met een groep van 18 studenten bezig met het ontwerp en de financiering van dit project, om aan het einde van 2012 naar Ghana te reizen om het project te realiseren. Lees meer hierover bij project Apprenticeship Training Center Hweakwae


Sportproject succesvol afgesloten

5 januari 2012 door Ronald Boekel

Arjan Kick en Glenn Bovenlander hebben het sportproject in Ntronang met succes voltooid.

In drie maanden tijd is er een fantastisch sportveld gemaakt waar de jongeren uit het dorp en de wijde omgeving verschillende sporten kunnen beoefenen. Dat de ontwikkeling niet zonder slag of stoot is gegaan kun je lezen bij projecten: Sportproject Ntronang


Koos en Lennaert gestart met opbouwen praktijkschool

13 november 2011 door Ronald Boekel

Na een korte tijd in Accra zijn Lennaert Kleverwal en Koos de Lange in Ntronang begonnen met het opbouwen van de praktijkschool. De fundering die al geruime tijd geleden was aangebracht, hebben zij schoongemaakt en verbeterd.


Fondsenwerving school Ntronang gestart

24 september 2011 door Ronald Boekel

Lennaert Kleverwal en Koos de Lange, de twee timmermannen die gaan helpen bij het bouwen van een school voor beroepsonderwijs in Ntronang, zijn begonnen met het werven van middelen om hun doel te bereiken. Er zijn al diverse publicaties in dag- en streekbladen verschenen om lezers van de plannen op de hoogte te brengen en om te proberen donateurs en sponsors te verkrijgen. (zie ook project Vocational School )


BigStep sponsort voetbalteam

18 september 2011 door Ronald Boekel

Adauman Football Club is een jong team uit Adausena. Sinds de oprichting in 2008 is het team opgeklommen tot de 2e divisie. Hun doel is te spelen op landelijk niveau (de 1e divisie) en dat lijkt aardig te lukken. Het is een sterk team met een goede teamgeest. Het is evenwel moeilijk om mee te draaien in het voetbalcicuit omdat er gebrek is aan alles. (shirts, voetbalschoenen, geld om te reizen enz. enz.)

De spelers zijn stuk voor stuk zeer gemotiveerd en willen door hun spel een bindende factor zijn voor de jeugd in Adausena en omstreken. Er wordt voetbal gespeeld op hoog niveau, ondanks de belabberde toestand van het veld en het gebrek aan goed materiaal worden de wedstrijden door vele enthousiaste toeschouwers bijgewoond. Reden genoeg om het team te steunen bij hun poging de top te halen!


Glenn en Arjan in Ntronang

5 september 2011 door Ronald Boekel

Glenn Bovenlander en Arjan Kick zijn inmiddels in Ntronang aangekomen. Ze beginnen vrijwel direct met het vlakmaken van het terrein waar het sportproject is gepland. Het bedrag dat ze hebben opgehaald met allerlei activiteiten is waarschijnlijk net genoeg om het project af te ronden. Naast de financiële middelen hebben ze via diverse kanalen sportmaterialen weten te verzamelen die direct zullen worden ingezet. Zie voor meer informatie het sportproject Ntronang.


Impuls voor sportonderwijs

3 juli 2011 door Ronald Boekel

Twee jonge vrijwilligers, Arjan Kick en Glenn Bovenlander, zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun vrijwilligerswerk in Ghana. Voor het sportproject dat zij gaan opstarten in het dorp Ntronang in Ghana is al een flink bedrag binnengehaald. Als ze in september vertrekken, hopen ze met de ongeveer 10.000 euro van sponsors en donateurs een flink eind te komen met de aanleg van een voetbalveld en een volleybalveld.

Help deze 'Heroes' met een donatie via onze winkel!

Lees meer over het sportproject Ntronang met daarbij het artikel over Arjan en Glenn in 'Het hele Westland'.


Resource Center groot succes

23 februari 2011 door Ronald Boekel

Er wordt intensief gebruik gemaakt van de computerzaal in het Resource Center in Akuase.

Elke leerling van de 7 scholen in het dorp (bovenbouw basisschool en voortgezet onderwijs) heeft elke week 1 uur computeronderwijs. Ook scholen uit de omgeving maken gebruik van de ICT-faciliteiten in het Centrum.


Sinaasappels voor de scholen

23 februari 2011 door Ronald Boekel

Een van BigStep's eerste werkgelegenheidsprojecten, de sinaasappelplantage, begint letterlijk vruchten af te werpen. Steeds meer bomen zijn volgroeid en dragen vruchten. Omdat de hoeveelheid nog niet groot genoeg is om rendabel te laten verwerken in een fabriek, worden de rijpe sinaasappelen verdeeld over de scholen in de omgeving. Zo wordt het 'school feeding program' waardoor de kinderen op de school te eten krijgen, aangevuld met vers fruit.


1%club stort deelproject vol

7 januari 2011 door Ronald Boekel

24-uursactie van 1procentclub groot succes. Het deelproject 'Bibliotheek Resource Center Akuase' in Ghana is 'volgestort'. Dit betekent dat we dit deel van het project Resource Center kunnen afronden.Seats2meet heeft de laatste zet gegeven en tevens een nieuwe ontwikkeling in gang gezet. Een nieuw tijdperk breekt aan!


Young Sports trekt in bij BigStep

5 januari 2011 door Ronald Boekel

De stichting Young Sports, opgericht door twee oud-vrijwilligers van BigStep, maakt met ingang van 1 januari deel uit van stichting BigStep.

Raymond van Gool en Maarten van Geest, beiden in 2006 afgestudeerd aan de HEAO te Tilburg (opleiding Sport, Economie en Communicatie), hebben met hun stichting 'Young Sports' sportprojecten in achterstandsgebieden opgezet. Het gaat hierbij om leveren van een bijdrage aan de integratie van sport en onderwijs door het stimuleren van sportactiviteiten, het aanleggen van sportvelden en sportaccomodatie en het organiseren van sportevenementen met scholen. De projecten zijn uitgevoerd in nauwe samenwerking met BigStep. Deze samenwerking en het gebrek aan voldoende mogelijkheden om de stichting Young Sports zelfstandig voort te zetten, hebben er toe geleid dat Young Sports nu onderdeel is van stichting BigStep.


Overdracht Sports Ground

25 januari 2010 door Ronald Boekel

De sportfaciliteiten in Akuase zijn overgedragen aan de bevolking. Het complex dat in samenwerking met Young Sports is gerealiseerd, bestaat uit twee volleybalvelden, een basketbalveld en een tennisveld.12
Toon per pagina