project detail - Projecten - BigStep

ATC - Hweakwae in Hweakwae


Waar:Hweakwae
Datum:23 mei 2012 t/m 23 mei 2014
Doel:

In Ghana verlaat een groot percentage van de schoolgaande kinderen om verschillende redenen gedurende hun opleiding hun school. Ze verliezen hiermee de kans op een diploma, en nemen vaak hun toevlucht tot het leren van een vak bij een vakman. Om deze jongeren meer kansen te geven op een toekomst, heeft de lokale bevolking een verzoek ingediend bij stichting BigStep om een centrale voorziening voor praktijkonderwijs te bouwen.

 

Vanwege het hoge percentage schoolverlaters was er behoefte aan dit Apprenticeship Training Centre, een multifunctioneel gebouw waar leerlingen verschillende vakken kunnen leren. De Delfste Studenten Roeivereniging Proteus-Eretes heeft met een groep van 18 studenten het gebouw ontyworpen en dit project gefinancierd. In het najaar van 2012 is de groep naar Ghana vertrokken om het project te realiseren.

Er is onderzoek gedaan naar de wensen van de bevolking, de locatie en de functies die het gebouw zou gaan huisvesten, om te komen tot een realiseerbaar, innovatief project. Hierbij werd gezocht naar een bouwmethode die voor zowel de onervaren bouwers van het studententeam, als voor de lokale bevolking bruikbaar was. Op die manier zou de kennis van het team, voor een groot deel bestaand uit studenten Civiele Techniek en Bouwkunde aan de TU Delft, ook in de toekomst ingezet kunnen worden in Ghana. 

Het project is in 2013 succesvol afgerond.

>>Meer info

0 Heroes


Video's

Zie ook ons Youtube kanaal